1960. Tante Fina met alle kinderen Hameleers-Graanoogst. Wat had ze het koud! Ik kan me herinneren dat ze een keer ziek was en de huisarts langs kwam. Met zoveel kleren aan zou ik ook ziek worden, zei hij.

1960. Limburgs Kampioenschap De Spar Roermond.

1960. Zuiveringsactie aan boord van de "Queen Elizabeth" Augustus 1960.

1961. Foto tijdens het carnaval verkleed als de bemanning van de "Queen Elizabeth".

1961. De kinderen van ome Toon en tante Jet, de familie de Kort uit Grave. Vlnr Lientje, Reintje, Iwan, Tilly en Bert. Toon was net als pap een KNIL-militair in Suriname. Was ome Toon ook verscheept naar Indonesië toen daar de oorlog met de Japanners uitbrak?

1961. Een 11-jarige Lilian loopt hier met Marleen (5jr). De foto is gemaakt op het grasveldje vlakbij de St-Theresiakerk. Ze gingen naar die kerk omdat noonk Paul daar in het koor zat.

1961. Communie van Corke. Allemaal nog netjes en schoon: de dag moet nog beginnen.

1961. Terug van de kerk met Anske van noonk Jean, oma, mam en Corke. Op de achtergrond staat nog de later gesloopte noodkerk.

1961. Communiefoto van Corke Hameleers.

1961. Oma met bijna alle kleinkinderen bij de communie van Corke Hameleers. Pas op 17 oktober 2015 erachter gekomen waarom Corrie van tante Netteke en oom Louis er niet opstaat: ze staat helemaal achteraan (niet zichtbaar) omdat ze eerst naar de vlaaien was gaan kijken. Oom Jean staat toe te kijken.

1961. Commentaar Marleen: Yvonne (3 jaar) en ik (5 jaar) met een lekkere lolly bij ons in de tuin.

1962. Carnaval. Pap en mam links. Tante Jo en noonk Michel rechts. Wie staan er tussen hen in?

1962. Carnaval. Pap danst met tante Riet.

1962. Tineke doet haar communie. Oproep: mail me s.v.p. een betere scan als je die hebt of leen me de foto. Alvast bedankt.

1962. Verzamelen voor de school om in processie naar de kerk te gaan. Tineke zat op de meisjesschool. Ik zat op de school ernaast, de jongensschool. De speelplaatsen waren gescheiden met een manshoog traliehek. De nonnen van de meisjesschool patrouilleerden langs dat hek en de sport was om tijdens het speelkwartier een jongen door de tralies te duwen.

1962. Tineke in processie naar de kerk.

1962. Tineke komt uit de kerk met oma, een schoonzus van oma, mam en Ton. De schoonzus heette tante Anneke, ze de weduwe van een broer van opa Hameleers - met dank aan Loes voor deze details.

1962. Tineke komt uit de kerk met oma, een schoonzus van oma en mam. Waar is Ton gebleven?

1962. Heiligdomsvaart. Hub loopt met zijn vrienden uit het Heugemerveld mee.

1962. Heiligdomsvaart. Hub loopt met zijn vrienden uit het Heugemerveld mee.

1962. Heiligdomsvaart. Hub loopt verkleed met baard mee. Oproep: mail me s.v.p. een betere scan als je die hebt of leen me de foto. Alvast bedankt.

1962. Marij doet de communie en Margriet staat naast haar, eveneens in haar communiejurkje.

1962. Bezoek in een zonovergoten tuin. De volgende afbeelding toont de achterkant van de foto.

1962. Pap geeft een toelichting.

1962. Verjaardag van Paul Mommers.

1963. Carnaval. Pap en mam vormen samen met vrienden een groep en geven een show. Pap is de Sjeik.

1963. Carnaval. En jawel: ierste pries!

1963. Carnaval. En ook nog een handtekening op de stievel.

1963. Ans. Is dit misschien de eerste foto die ik maakte met mijn Kodak camera? Dat was een vierkante box met een simpele lens. Filmrolletje inleggen op de tast op de WC. Dat was een donker plekje dat voorkwam dat de film voortijdig belicht werd.

1963 6 brave misdienaren, Hub helemaal rechts. Het is waarschijnlijk het huwelijk van een van zijn vrienden. Aan welke kerk staan ze? Het is niet de Don-Bosco-kerk van het Heugemerveld.

1964. Commentaar Marleen: Beni tijdens zijn militaire dienstplicht. Na de basisopleiding was hij bij de elite-troepen van de parachutisten.

1964. Vergeten het rolletje door te draaien: twee opnames met hetzelfde negatief. Zo'n zelfde effect met photoshop wordt nog lastig.

1964. Mam zal wel niet blij zijn geweest met deze foto. Wat staat ze er lomp op!

1964. Loes in de ligstoel en Tineke rechts van haar. Links zal wel een vriendinnetje van Tineke zijn geweest. Commentaar van Tineke: dat was Paula.

1964. Pap bij ons huisje in Rekem. Elke zomervakantie woonden we er een aantal weken. Zwembad, bos, vrienden en vriendinnetjes in de buurt. Pap ging vanaf Rekem naar z'n werk. Een onvergetelijke tijd.

1964. En weer staat Hub er als brave misdienaar. Deze keer bij het huwelijk van Cor Verhijden. Commentaar Loes: Ook Ton Simons was daar misdienaar. Walter Simons, zijn jongere broer zat ook op de H.B.S. en was een vriend van onze Ton. Walter is op jonge leeftijd aan kanker overleden

1964. Hub ergens op kamp met Jong Nederland.

1964. Een fuifje. Hub helemaal rechts en Loes derde van links. Toelichting van Loes: Die fuifjes werden gehouden in de noodkerk van het Heugemerveld. Je moest 16 jaar zijn om daar binnen te komen maar Hub en zijn vrienden namen mij mee (ik was 14 of 15 jaar). Daar werd ook carnaval gevierd.

1964. Een fuifje en Loes weet waar dat was: zie toelichting bij de vorige foto.

1964. Fuifje. Loes aan de bar.

1965. Pasfoto van Marij.

1965. Commentaar Marleen: Mijn schatting is dat die van 1965 is. Ik negen jaar en Yvonne zeven jaar. Zou zomaar kunnen, hè? En och, een jaartje meer of minder maakt in dit geval niet zoveel uit, vind ik. Hopelijk lig jij daar ook niet wakker van! Nawoord Kor: veel oude foto's hebben een door mij geschat jaar. Dat klopt ook niet altijd.

1965. Drukte op een zomerdag in Rekem. Wij verheugden ons op de avond. Dan waren alle dagjesmensen weer naar huis en hadden wij het rijk voor ons alleen.

1966. Carnaval. Prinsengala?

1966. Commentaar Ans: Pap in de "Dolemieten".

1966. In de zesde klas van de katholieke basisschool Don-Bosco kreeg ik het vormsel, ook wel plechtige communie genoemd. In Maastricht een ceremonie, net over de grens lijkt het meer op een bruiloft compleet met feest.

1966. Commentaar vaan Marleen: 't Communiekinneke bin iech. De foto is gemaak beij us in de tuin door ome Jan, 't jongste breurke vaan pap.

1966. Schoolfoto van Marij in haar laatste jaar op de basisschool.

1966. Zomerkamp met Jong Nederland, de katholieke evenknie van de Verkenners. Dit was in Zutendaal, een paar kilometer van Maastricht. De bagage werd met de auto gebracht, zelf kwamen we met de fiets.

1966. Zomerkamp. Even ontspannen.

1966. EHBO-oefening met Jong Nederland op St.-Pieter. Ik weet nog dat we vervoerd werden met de wagens van St.-Fiet. "Vleesvervoer" stond erop.

1967. Op kamp met Jong Nederland. Ergens in België niet ver van Maastricht. Op deze foto zijn we onderweg.

1967. Op kamp met Jong Nederland. Ergens in België niet ver van Maastricht. Kamp opbouwen.

1967. Op kamp met Jong Nederland. Ergens in België niet ver van Maastricht. Pauze met een hapje.

1967. Op kamp met Jong Nederland. Ergens in België niet ver van Maastricht. Bij het kampvuur.

1967. Op kamp met Jong Nederland. Ergens in België niet ver van Maastricht. Ook op kamp moet er op zondag een mis opgedragen worden. Het is een katholieke club.

1967. Deze foto heb ik met mijn Kodak camera gemaakt bij de welpen, de vrouwelijke tegenhanger van de verkenners. Doel was een foto te hebben van het meisje waar ik verliefd op was: Marigold van Hees. Ze zit geknield als derde van links.

1967. Klassefoto van de 1e klas St-Maartenscollege HBS. Cor zit in korte broek (als enige) helemaal links 1e rij naast Ben Frederix. Ben en ik waren dat jaar de enige leerlingen van de Don Bosco lagere school die naar de HBS gingen.

1968. De bachelor four. Hub, Ton, Roy en..? Ze hebben nog eens opgetreden in de Don Bosco kerk en in de koepelkerk. Volgens mij is dit het optreden tijdens het 25-jarig huwelijksfeest van mam en pap.

1968. Het 25-jarig huwelijksfeest van mam en pap. In het zaaltje onder de kleuterschool in het Heugemerveld.

1968. Bij deze foto hoefde ik niet te piekeren over de datum. Op de achterkant was getypt "Maastricht, 24-3-1968". Hub staat er met zijn verkering. Volgens mij wordt de goudvis begraven.

1968. En nog zo'n foto. Pap staat er nu ook op, evenals de verkering van Loes.

1968. Welvaart. Mam poseert bij de eerste (en helaas ook de laatste) auto van pap: een tweedehandse Opel Kadet. Na een aanrijding, buiten zijn schuld, kreeg hij de dagwaarde vergoed. Daar kon hij geen gelijkwaardige auto voor kopen. Zijn spaarcenten voor een nieuwe auto zijn opgegaan aan zijn begrafenis. Hij had al een auto besteld maar die kon mam annuleren.

1968. Mam aan 't relaxen in de tuin. Vermoedelijk is Kor de fotograaf met zijn Kodak camera.

1968. Nu geposeerd met Tineke erbij.

1968. In Rekem. Vermoedelijk is Kor de fotograaf met zijn Kodak camera. Loes ligt als een diva op dat bedje. Ans en Tineke mochten er niet op. Tante Jo en Marjo staan er ook op.

1968. Lekker smikkelen van rijst, kip en groenten.

1968. Klassefoto van de 2e klas St-Maartenscollege HBS. Kor zit helemaal rechts 2e rij, weer naast Ben Frederix.

1968. Bij het 25-jarig huwelijksfeest van pap en mam waren alle foto's mislukt. De volgende 7 fotos zijn uit een serie die achteraf in de huiskamer is gemaakt ter compensatie. Noonk Michel spelt mam een corsage op.

1968. Tante Jo spelt pap een corsage op.

1968. Het hele gezin. De verkeringen van Loes en Ton staan er ook op: Dieter en Marjo.

1968. Pap mét alle vrouwlui.

1968. Mam mét de mennekes.

1968. Een toast.

1968. De klok. Helemaal vergeten dat ze die toen nieuw hadden gekregen. Hij is blijven hangen tot het ontruimen van de woning in 1995. Hadden ze 'm van de kinderen gekregen?

1969. Commentaar Ans: ik ben aan 't leren voor mijn eindexamen.

1969. Mam bij de ingang van de kerk. Op de achtergrond de drank- en snoepwinkel van Grauss. 's Zondags stonden we in een overvolle winkel onze zondagscenten op te maken aan keneknabben, spekken, dropveters, etc.

1969. Commentaar Bèr: Veurtot de dames Sins deil oet maakde vaan de Mestreechse bowlingtop, hat iech mien spore al verdeend! Nawoord Kor: Bèr doelt op een foto van Marleen en Yvonne op de bowlingbaan uit 1972. Nawoord Marleen 18-02-2022: Van harte proficiat Bèr met het feit dat jij de eerste was met succes in de bowling en niet de zusjes Sins! Maar ik zie geen beker of iets dergelijks op jouw foto staan. Dus ik wil duidelijke bewijzen, hahaha.

1969. Pap met naast 'm Lilianne en Louie in een prille verkering. Nawoord Marleen 18-04-2022: Leuk om daaraan toe te voegen dat deze (volgens mij) gemaakt is op de bruiloft van Peter en Wies waar zij het bruidsmeisje was. Dat is de enige keer dat ik Lilianne gezien heb met het haar zo mooi opgestoken. De kleur van haar lange jurk was zachtgroen. Er bestaat een schitterende foto van haar bij het park waar ze helemaal alleen op staat. Helaas heb ik die niet, maar ik zou willen vragen aan degene die de foto heeft doorgestuurd om ook de foto waarover ik het heb, door te sturen naar Kor.