1970. Oma op de bruiloft van Wies en Peter. Andere tijden: ze had staar aan haar ogen en toendertijd bestond de behandeling uit het verwijderen van de ooglens. Met een gat in je oog moest je voorzichtig zijn. Om nog wat te kunnen zien, kreeg je een bril met hele dikke glazen. Een loodzware bril.

1970. Een pasfoto van Christien. Toen nog met haar lange haren opgestoken. Waar is ze met haar gedachten?

1970.Tante Fina bij Hub in Margraten.

1970. Ans in de achtertuin in het Heugemerveld.

1970. Samen met Beppie van ome Koos en tante Reina uit Brazilië op de foto in die prachtige tuin. Pap had de tuin zelf ontworpen en aangelegd. Of hij ook de bakken zelf gemetseld had weet ik niet meer. Correctie van Ans: Die foto uit 1970 was niet Beppie van tante Reina, maar Marijke, de jongste dochter van tante Louise. Zij staat hier op de foto samen met Tien. Zij logeerde in Nederland en wilde beginnen aan een verpleegsters opleiding, maar bleek zwanger te zijn en is weer teruggegaan naar Suriname en daarna getrouwd en in Miami gaan wonen.

1970. Op deze foto staat Tineke niet meer zo verscholen.

1970. Toe maar! Drie foto's maar liefst en zowel Tineke als Marijke staan op alle drie.

1970. Op deze foto is te zien dat de tuin al wat begint te slijten. De visvijver is al weg en de decoratieve steentjes op de randen van de plantenbakken glimmen niet meer. Van de verzameling yucca's zie ik er nog maar twee.

1970. In de voortuin staan nog een aantal yucca's. Samen met die bodembedekker met witte bloemetjes een prachtig gezicht.

1970. Hier ben ik met tante Lia op vakantie in Frankrijk. Ze organiseerde met vriendinnen een busreis en een aantal meisjes uit St-Michielsgestel, een instituut voor slechthorenden, ging mee. De foto is gemaakt in Les Andelys. Ik had voornamelijk belangstelling voor de meisjes.

1970. Hier ben ik met tante Lia op vakantie in Frankrijk. Koffiedrinken in Granville.

1971. Ik was als enig kind overgebleven thuis en had twee kamers, een slaapkamer en een studeerkamer. Dit was de ruime studeerkamer met kolenkachel.

1971. Commentaar Marleen: een fuifje in de "discotheek" van huize Hameleers in de Jonkheer Ruyssstraat. Toen het gros van de kinderen al een eigen stekje gevonden had, waren er veel lege kamers die weer een bestemming moesten krijgen. Niks beters dus dan een "discotheek" voor de jongeren. Op de achtergrond zit ik (voor het geval je dat nog niet was opgevallen). Als ik het me goed herinner was de muziekapparatuur van Kor. Kan dat kloppen? Nawoord Kor: dat klopt. Een oude radio en een inbouw pick-up die nog in de verpakking stond.

1971. Met dank aan Marleen kan ik ook deze foto thuisbrengen. Hij lag in de la met losse foto's.

1971. En nog een foto. Deze is zwaar gehavend. Ik denk dat de zon erop geschenen heeft.

1971. Commentaar Marleen: Tineke en ik op een brommer in de tuin van de Palembangweg. Hoewel ik hoopte dat die van mij was, bleek hij helaas toch van Tineke te zijn.

1971. Commentaar Marleen: Tineke en ik op een brommer in de tuin van de Palembangweg. Hoewel ik hoopte dat die van mij was, bleek hij helaas toch van Tineke te zijn.

1971. Commentaar Marleen: Lilianne ligt te zonnen in de tuin in Mariaberg.

1971. Loes en Peter trouwen. Waar is die foto met Loes en Peter achter een ketel bami? Ik weet nog dat deze trouwerij, een week na het huwelijk van Hub en Tiny, mam heel wat kopzorgen berokkende "Wat giefste die lui te ete? Zal iech mèr 'ne ketel bami make?". Nawoord Kor: Peter mailde me op 14 januari 2022 de foto met de ketel bami.

1971. Loes en Peter trouwen. Commentaar Peter: Trouwdag Peter en Loes. Smaakte heerlijk!

1971. Loes en Peter trouwen. Het werd een jolige boel binnen. Hier Tineke op schoot bij Koos. Loes zat op schoot bij de vader van Peter en Peter zat bij mam op schoot. Zodoende waren er zitplaatsen genoeg voor beide families. Ik vond het veel gezelliger dan bij het huwelijk van Tiny en Hub. Daar hebben we indertijd apenpakjes voor moeten huren: strepenbroek, slippejas en hoge hoed. Wie heeft er foto's van die bruiloft?

1971. Tante Tiny en noonke Bèr vieren hun 25-jarig huwelijk groots. De hele familie is uitgenodigd. Hieronder nog tien foto's van dat feest.

1971. 25-jarig huwelijk van tante Tiny en noonke Bèr. Foto 2.

1971. 25-jarig huwelijk van tante Tiny en noonke Bèr. Foto 3.

1971. 25-jarig huwelijk van tante Tiny en noonke Bèr. Foto 4.

1971. 25-jarig huwelijk van tante Tiny en noonke Bèr. Foto 5.

1971. 25-jarig huwelijk van tante Tiny en noonke Bèr. Foto 6.

1971. 25-jarig huwelijk van tante Tiny en noonke Bèr. Foto 7.

1971. 25-jarig huwelijk van tante Tiny en noonke Bèr. Foto 8.

1971. 25-jarig huwelijk van tante Tiny en noonke Bèr. Foto 9.

1971. 25-jarig huwelijk van tante Tiny en noonke Bèr. Foto 10.

1972. Mam in de nog niet gerenoveerde keuken. De gaskookplaat stond op de electrische oven. In die oven bakte pap nog broden toen de oven in de kelder stond.

1972. En weer staat mam te koken in haar primitieve keuken.

1972. En weer staat mam te koken in haar primitieve keuken.

1972. Na gedane arbeid is het goed rusten. De schort is uit en de oogjes zijn dicht. Het huis is gevuld met geuren die je doen watertanden.

1972. Commentaar Marleen: Yvonne en ik waren de jeugdkampioenen bij de meisjes van de Bowlingvereniging Maastricht. Volgens mij was ik de kampioene maar het zou me niks verbazen als Yvonne dat was en ik tweede. Nawoord Kor: Bèr stuurde me een foto uit 1969 waarin staat dat hij eerder was dan jullie.

1972. Lilianne en Louie trouwen op 20 mei.

1972. Lilianne en Louie trouwen op 20 mei.

1972. Lilianne en Louie trouwen op 20 mei.

1972. Lilianne en Louie trouwen op 20 mei.

1972. Pap en mam poseren in de achtertuin.

1972. Een achttienjarige Kor leest "De Tribune", het lijfblad van de SP. Ik liep ermee te colporteren onder de enthousiaste leiding van Jan de Wit, de voorman van het zuiden.

1972. Commentaar Corrie: 25-jarig huwelijk van tant Netteke en noonk Louis. Rechts op de achtergrond zit Wil Fey, die getrouwd was met Nelly Scaf een nicht van jouw en mijn vader en natuurlijk de andere broers en zussen.

1972. Commentaar Tineke: 25-jarig huwelijk van tant Netteke en noonk Louis.

1973. Officiële pasfoto van pap. Voor z'n werk misschien?

1973. Mijn verkering, we zijn intussen al meer dan 45 jaar getrouwd. Een foto bij de deur van de woonkamer aan de Ireneweg in Nijswiller.

1973. Marij.

1973. Marij. Een wat wazige foto maar eenmaal ontwikkeld en afgedrukt, ga je die niet weggooien.

1973. Trouwfoto van Ton en Ada in Reuver.

1973. Een weinig romantische trouwfoto van Ton en Ada in Reuver. Het verkeersbord krijgt onevenredig veel aandacht.

1973. Oma aan 't kaarten in de Annadal flat die ze deelde met tante Lia. Hier is ze 82. Stökske rape was haar lievelingsspel. Als je verloor betaalde je meer centen bij meer verlies maar bovendien ook "knop", 5 cent extra. Met zweet in de handen speelde ik mee. Oma matste me dan wel eens. Zelf bleef ze bieden als ze drie boeren had (vier boeren is 200 punten roem) maar vergat dat degene die meebood ook een boer kon hebben.

1973. Pap en mam zijn er klaar voor: het huwelijk van Tineke en Ben.

1973. Pap en mam zijn er klaar voor: het huwelijk van Tineke en Ben.

1973. Het tweede huwelijk in 1973: Pap brengt Tineke naar het altaar. Voor pap een opgave. Hij had een hekel aan de kerk.

1973. Commentaar Bèr: Corrie, Paul, Marleen, Yvonne en iech op 'ne Tiroler aovend. Nawoord Kor: Er werd zwaar gerookt in 't café, het is mistig. Commentaar Marleen: De vrouw tussen mam en Yvonne is mevr. Thijssen van het touringcarbedrijf Thijssen in Geulle. Via hen was pap aan het adres gekomen van Pension Landamman in Andelsbuch (Oostenrijk), waar we de nodige jaren achter elkaar op vakantie zijn geweest. Regelmatig organiseerden zij een Tiroler avond om klanten te trekken en wij zijn er ook een keer geweest. Omdat Bèr ook graag danste op deze muziek ging hij mee.

1973. Ans en Gerard. In Margraten?

1973. Wendy en Jeroen in bad.

1973. Jeroen in bad.

1973. Wendy in bed.

1973. Marij met Jeroen.

1973. Marij met Jeroen.

1973. Marij met Jeroen.

1973. Heerlijk relaxed op vakantie met tante Jo en noonk Michel. Ze waren toen in Roemenië op vakantie geweest. Commentaar van Loes: Van die vakantie weet ik nog dat mam alle kleding had weggegeven aan hotelpersoneel want die mensen waren heel arm daar. Pap zei toen: es veer langer waore gebleeve daan waor iech in mien oonderbrook terrökgekaome....Ze hadden toen ook dia's gemaakt. Wie heeft die nog?

1973. Heerlijk relaxed op vakantie met tante Jo en noonk Michel.

1973. Het derde huwelijk in 1973: Ans en Gerard in de kerk.

1973. Huwelijk Ans en Gerard. Commentaar Ans: Jo, Ton en Marij (zus van Gerard) en achter de bar Peter Demas.

1973. Huwelijk Ans en Gerard.

1973. Huwelijk Ans en Gerard. De dag na de bruiloft. Beide vaders bijeen. Op de achtergrond wordt druk gekaart en gefoeteld.

1974. Commentaar Marleen: ik herinner me echt niet meer dan ik toen zo´n knap meisje was.

1974. Marij met mam aan tafel. Waar is Marij met haar gedachten?

1974. Commentaar Marleen: Hugo en Harma in de tuin vaan de Palembangweeg. Ze waore nog neet getròwd.

1974. Samen op vakantie in Vlissingen. Dat we er in 1975 zouden gaan wonen en blijven tot 1998 hadden we toen nog niet kunnen vermoeden.

1974. Tweede foto van onze vakantie in Vlissingen.

1974. Derde foto van onze vakantie in Vlissingen. Lekker uitwaaien langs de boulevard.

1974. Vierde foto van onze vakantie in Vlissingen. Samen voor het standbeeld van Michiel de Ruyter. En maar hopen dat ze niet wegrennen met die camera.

1974. Trouwfoto van Margriet en Har.

1975. Jeroen en Wendy in de sneeuw.

1975. Poseren in de tuin met Ben op de voorgrond. Waarschijnlijk heeft Tineke de foto gemaakt. Marij in haar favoriete kleren met klompen wat pap de vraag ontlokte: "En keend, kumpste vaan 't land?".

1975. In het gemeentehuis in Mechelen waar we voor de wet trouwen. Ik kan me herinneren dat het een leuke bijeenkomst was met een toespraak. Veel meer aandacht dan in Maastricht waar je achter in de rij aansluit bij huwelijken op de dag dat dat gratis is.

1975. Foto op 't stoepje ergens in Mechelen waar we voor de wet trouwden.

1975. Commentaar Marleen: pap en mam aan het dansen tijdens een Tiroleravond in Pension Sonnenhof (Andelsbuch, Oostenrijk).

1975. Ik kom Marij in Nijswiller ophalen met de bruidsauto. Aanvankelijk wou ik met de bakfiets komen maar dat vonden de ouders aan beide kanten niet goed.

1975. In een stoet naar de kerk. Jo van Sophie leverde en reed de bruidsauto: een mooi gepoetste Peugeot 404.

1975. Bij binnenkomst in de kerk werd ik verrast door de muziek van Yvonne Sins.

1975. Marij vindt het spannend.

1975. Op 't altaar.

1975. Op weg naar het Maria-altaar om te bidden voor kindertjes. Het had geholpen: we hebben er vier gekregen.

1975. We komen de kerk uit. De twee bruidsmeisjes, de dochters van oom Richenel en tante Alice, lopen voorop.

1975. Commentaar Marleen: Oktoberfeest bij de kazerne van Maastricht. V.l.n.r. Marleen, Bèr (Haesen) en Yvonne. Eén van ons drieën zag het later op de avond niet meer zo helder. Dat was ik niet, anders had ik het me niet meer herinnerd.

1975. Afscheid nemen van de PLEM. De PLEM, de Provinciale Limburgse Electriciteits Maatschappij, was een sociaal bedrijf. Pap was er begonnen in de buitendienst als magazijnbediende. Daarna werd hij schakelwachter in het Wittevrouwenveld en later in Limmel. Na zijn hartinfarct kreeg hij de leiding over een poetsploeg en reed hij de ploeg door de hele provincie. Tenslotte werkte hij op het hoofdkantoor aan de Prins-Bisschopsingel om het grondbezit van de PLEM in kaart te brengen. De afscheidsreceptie werd door de PLEM georganiseerd in het gebouw aan de Franciscus Romanusweg.

1975. Afscheid nemen van de PLEM.

1975. Afscheid nemen van de PLEM.

1976. Pap en mam bij Loes en Peter vanwege de verjaardag van Loes.

1976. Het met bloemen overdekte graf van pap. Ook van de PLEM lag er een mooie krans.

1976. Het met bloemen overdekte graf van pap. Ook van de PLEM lag er een mooie krans.

1976. Mam zit op de grond bij de vier maanden oude Carla.

1976. Mam met Ans en Gerard naar Aken.

1976. Mam met Ans en Gerard naar Aken.

1976. Commentaar Marleen: Benigno en ik. Onze verkering was nog héél erg pril.

1976. We zijn in Nijswiller en drinken koffie met een stuk vla.

1976. We zijn in Nijswiller en drinken koffie met een stuk vla.

1976. Ons huis aan de Hendrikstraat in Vlissingen met voor de deur de Citroën die ik van de buurman had gekocht voor 50 gulden. Ik had nog geen rijbewijs en was 'm aan het opknappen: de sproeier was ik met benzine aan 't schoonmaken.

1976. De achterkant van ons huis aan de Hendrikstraat in Vlissingen. Op het terrein staat een taxi geparkeerd. Ik kreeg per taxi 75 gulden per maand. Soms stonden er wel vier. Leuke bijverdienste.

1976. Marij leest de krant. Aan de dikte te zien zal 't wel "de Waarheid" zijn geweest, het dagblad van de CPN. We kregen 'm een dag later via de post. Niet lang erna namen we een abonnement op de NRC. Vanwege de belabberde bezorging op de zaterdagen in 2021 en vooral de weigering van NRC om de krant alsnog te bezorgen het abonnement opgezegd. We lezen nu Trouw die ook trouw elke dag bezorgd wordt.

1977. Mam is met tante Lia op vakantie in Suriname.

En vanaf hier houdt het nu op. Sinds begin 2023 heb ik gekozen voor het meest simpele pakket om websites te publiceren waardoor ik ook slechts een beperkte ruimte krijg.