1940. Opa was hier 53 en oma 49 jaar oud.

1944. Foto van pap in Australie. Deze foto hing op de slaapkamer van Jeu en Christien.

1944. Nog zo'n foto. Hier staat op de achterkant "I pray for you, do the same. All love from your husband and daddy. Mathieu". De tekst moest in het Engels omdat de post dat eiste.

1944. Mam stuurt een foto van Hub naar pap. De achterkant heb ik ook gescand. Zie volgende afbeelding.

1944. De achterkant.

1945. Foto van mam met Hub (2 jaar) in Suriname, pap was vanuit Suriname naar Indonesie gestuurd i.v.m. de oorlog tegen Japan. Ze zouden elkaar pas weer in 1946 treffen in Nederland.

1945. De trouwfoto van tante Mia, de zus van pap, en noonk Jef Rousseau. Met dank aan Bèr Haesen die me 4-1-2022 de foto mailde.

1946. Jeu speelt bij het amateurtoneel. Hier als vrouw zittend in het midden. Pa vertelde dat als ze in een dorp in de buurt speelden, ze de slechterik in het spel moesten beschermen tegen het boze publiek.

1947. Het gezin, dan nog bestaande uit Jeu, Christien en Hupie, herenigd na de oorlog. Jeu kwam uit Australie; nadat hij vanuit Balikpapan (Indonesië) met malaria daarnaartoe was verscheept. Christien kwam al eerder met Hupie uit Suriname

1947. Trouwfoto van Louis Hameleers en Netteke Satijn.

1948. Een wandeling door het park met Jeu, Christien, Hupie en Tonnie (in de wagen). De fotograaf was M.v.Glabbeeck. Die woonde in de Aert van Trichtweg op nummer 68 volgens een stempel op de achterkant van de foto. Leuk he.

1948. Op 5 mei 2020 ben ik er eindelijk achter gekomen met wie Jeu hier op 't Vrijthof staat. Corrie van tante Netteke en noonk Louis wist me te vertellen dat Wain Satijn, de broer van Netteke, naast Jeu staat.

1949. Hupie op school. Hub had er een hekel aan als buurvrouw Berta Cerfontaine Hupieke en later Hupie riep. Hij kwam pas als ze Hub riep.

1949. Peter Sins in de kinderwagen.

1949. Loeske in de kinderwagen tegen het einde van het jaar.

1950. Communie van Hub, op de achtergrond de bungalows.

1950. Communie van Hub, op de achtergrond de bungalows. Deze foto komt uit het album van tante Lia.

1950. Loeske in de tuin in de Borneostraat in Mariaberg met tante Jo, Henk en Frans aan het tuinhek.

1950. Jeu, Christien en Ton.

1950. Christien en Ton.

1950. Ton met vermoedelijk Frans Dassen.

1951. Oma en tante Lia met de kleinkinderen op pad, v.l.n.r. Lilian, Hupie, Tonnie en Loes.

1951. Oma en tante Lia met de kleinkinderen op pad, v.l.n.r. Lilian, Loes, Peter, Hub, Ton en Hugo.

1952. Tante Lia en noonk Paul met de kinderen op pad. Lilian bij noonk Paul op de arm en Hub ernaast.

1952. Dezelfde groep maar tot vreugde van noonk Paul is er nog een meisje bij komen staan. Een zus van noonk Paul? Ze lijken wel op elkaar.

1952. Een ijsje in het park, tijdloos.

1952. Vraag Kor: Wat een mooie foto. Heb je een idee in welk jaar die foto gemaakt is en heb je een betere scan beschikbaar? Antwoord Bèr: Iech höb geine betere scan. Volleges miech zien dat de kinder vaan Sins en hadde pap en mam vaan us nog gein kinder, dus 1952?

1952. De familie tot dan toe. Kor en Tineke moeten nog geboren worden. Commentaar Loes: Pap had voor het eerst een snor en die was rood. Heeft maar kort geduurd.

1952. Nog zo'n foto.

1953. In de bungalows. Vlnr Joke, Tonnie, Loeske en Anske. Anske had een zonnebrilletje.

1953. Deze foto kreeg ik van Bèr op 8 januari 2022. Lilian en Jo staan erop. Jo vind ik meteen: 5e van links op de onderste rij. Met Lilian twijfel Ik, staat ze op de derde rij tweede van links? Nawoord Marleen 18-04-2022: Lilianne Sins staat inderdaad op de 3e rij de 2de van links.

1953. Deze foto kreeg ik van Bèr op 8 januari 2022. Tante Lia staat met Lilian, Peter en Hugo op 't Vrijthof.

1954. Het gezin Pricken. Vlnr Leo, Margriet, Marij, Sophie, Michel en Jacques.

1955. Nico Haesen.

1955. Huwelijk noonk Jean met tante Sula. De trouwfoto met tante Lia als bruidsmeisje.

1955. Huwelijk noonk Jean met tante Sula. Ze komen de kerk uit.

1955. Huwelijk noonk Jean met tante Sula. Ze komen de kerk uit.

1955. Huwelijk noonk Jean met tante Sula. Opa was overleden. Pap nam als oudste zoon de honneurs waar. Wie staan er allemaal op? Dat weet Corrie: Een aantal kleinkinderen van opa en oma Hameleers-Mommers en de kinderen van de buren Satijn.

1955. Communiefoto van Ton, hij is hier 7 jaar.

1955. Communiefoto van Ton, wandeling vanuit de kerk naar huis in de bungalows.

1955. Communiefoto van Ton, wandeling vanuit de kerk naar huis in de bungalows. Vlnr Anske, Pap, Oma, Tonnie, Mam, Hub en Loes. Oproep: mail me s.v.p. een betere scan als je die hebt of leen me de foto. Alvast bedankt.

1955. Communiefoto van Ton, wandeling vanuit de kerk naar huis in de bungalows. Vlnr Anske, Pap, Oma, Tonnie, Mam, Hub en Loes. Oproep: mail me s.v.p. een betere scan als je die hebt of leen me de foto. Alvast bedankt.

1955. Een professionele fotograaf komt aan huis om foto's te maken van Tineke en Corke. De fotograaf stelt Tineke niet echt gerust.

1955. Corke kijkt heel benauwd naar die enge fotograaf.

1955. Tineke heeft het al op een brullen gezet bij die enge fotograaf.

1956. Loes doet de communie, we zijn pas verhuisd naar het Heugemerveld.

1956. Het gezin Pricken. Michel en Sophie met tussen hen in Els en Marij. Giel ligt in de kinderwagen.

1956. Sinterklaas in een typisch jaren-50 gezin. Oma woonde indertijd bij ons in maar wou, ondanks mijn aandringen, niet mee op de foto.

1956. Commentaar Marleen: mijn eerste kerstmis, bij mam op de schoot.

1957. In Venlo, de zusters van de eerste klas afdeling.

1957. In Venlo, de zusters van de eerste klas afdeling. "Op het schellinkje" had tante Lia erbij geschreven.

1957. Commentaar Marleen: in de zomer bij pap op de arm.

1957. Wie kan er iets vertellen over deze foto? Ans kan dat: Ha Kor, deze foto ken ik nog. Tante Lotje en oom Leo uit Suriname waren bij ons op vakantie. Oom Leo heb ik later nog ontmoet toen ik met Ton in Suriname was eind 1992. Tante Lotje was toen al geruime tijd overleden. Hij woonde naast Tante Marie, hij staat niet op deze foto. Voor zover ik kan zien: op de eerste rij van links naar rechts, Tien, de twee jongetjes kan ik niet onderscheiden, en rechts sta ik en ik weet niet zeker of Jo naast mam stond. Ik weet wel waar het was: op de Sint Pietersberg zo rond 1958,1959. Ik zat toendertijd in de eerste klas( tegenwoordig groep 3 van de basisschool). Wat me het meest bijbleef van die tijd dat ze in Nederland waren was dat oom Leo tante Lotje iedere dag een spuit moest geven omdat ze diabetes was. Ik denk dat tante Lotje of een nicht van mam of dat oom Leo een neef van Mam was. Voorzover ik weet hadden zij geen kinderen.

1957. Een wat benauwde Marijke bij Sinterklaas.

1958. Marijke op de kleuterschool.

1958. Kor met Tineke op de kleuterschool die in 't Mestreechs trouwens Fröbelsjoal heette. Een zwaar beschadigde foto, ik liep er als kleuter trots mee rond.

1958. Tante Lia op de "boxen", de kinderafdeling van ziekenhuis St-Annadal. Op de achtergrond de Annadalflat waar ze indertijd woonde.

1958. Marleentje. Een foto uit het album dat Bèr uit de erfenis van tant Lia gekregen had. Hij heeft 't aan mij gegeven.

1958. Marleentje. Een foto die Marleen me mailde n.a.v. de vorige foto. Commentaar Marleen: Deze foto ken ik inderdaad niet, maar ik heb wel nog twee andere foto´s van mezelf in de box, die ik leuker vind dan die van Tant Lia, want ik lach tenminste een beetje. Op de eerste foto heeft Peter geschreven: "Marleentje, de eeuwige glimlach".

1958. Marleentje. Een foto die Marleen me mailde.

1958. Commentaar Marleen: Op de derde foto, die ik meegestuurd heb, staan pap met mij op de arm, mam, Lilian en Hugo en stamt uit hetzelfde jaar. Kijk maar wat je ermee doet. Naschrift Kor: ze staan inmiddels alle drie op de site. Die foto uit het album van tante Lia mag blijven staan? Commentaar Marleen: Kor, die foto van mij in de box uit het album van Tant Lia mag je gerust laten staan, want het is het bewijs dat ik niet altijd glimlachte (in tegenstelling tot wat mijn broer Peter beweerde, hahahaha).

1958. Een foto van een naar schatting negenjarige Loes aan de linkerkant. Wie zijn die andere meisjes op de foto?

1958. Foto tijdens het zomerkamp van Jong Nederland te Haelen (Roermond).

1958. Hoi Tineke, die foto heb ik nog nooit gezien. Jo, Ton en ik met volgens mij tante Alma die indertijd in Vaals woonde. Tuin in Borgharen zou kunnen. Ik schat mezelf 4 jaar oud op de foto: 1953+4+1 (4 jaar in de zomer) 1958. Bedankt voor de foto. Ik zet 'm op de site.

1958. In de la met losse foto's vond ik deze. Dankzij de vorige foto kon ik 'm thuisbrengen: tante Alma met de jongens op stap. Is dit bij kasteel Caestert?

1958. Schoolfoto van Mattie en Hugo op de Pius-X school.

1959. Carnaval in Nijswiller met een sceptisch kijkende Marij.

1959. Communie van Anske. De foto is van Joke (Jo) en Anske omdat er van Joke indertijd geen foto's waren gemaakt.

1959. Communie van Anske. Bijna het hele gezin, waar is Ton?

1959. Tineke op de scooter van Johan Tenk, de buurman. Johan was gevlucht uit Hongarije en getrouwd met Nelly Demas, het buurmeisje.

1959. Foto tijdens het kampvuur zomerkamp van Jong Nederland te Swalmen.

1959. Foto tijdens de fakkelloop in de Hondswei, zomerkamp van Jong Nederland te Swalmen.

1959. Het gezin Pricken-Dinjens in Nijswiller. Vlnr Marij, Sophie, Els, Leo, Michel, pa Pricken, Giel, Jacques, ma Pricken, Margriet.